vineri, 25 octombrie 2013

Despre culori

Albastru este asociat in multe civilizatii soarelui, cerului senin, claritatii si apei. Valentele de seninatate, racoare si transparenta ale acestei culori fac sa fie legata de senzatia de detasare, calm, stabilitate. Este mult folosita in mediul de afaceri si in pliantele  agentiilor de turism.

Verdele a fost intotdeauna asociat naturii, renasterii, vietii, calmului, acceptarii. Este culoarea canonizata pentru validare – verdele semaforului de pilda. Ochiul uman percepe verdele fara eforturi, iar acest considerent face ca si in spitale verdele sa fie foarte prezent. Senzatia de calm pe care o da este chiar recomandata medical si in multe situatii am simtit cu totii relaxarea dupa o “portie” de privit verdele crud al ierbii sau frunzele copacilor dintr-un parc. Nuanta albastru-verzui este considerata foarte rece, iar conotatii negative sunt legate de otrava, arsenic, boala si descompunere.

Galbenul are luminozitatea cea mai ridicata din spectrul culorilor. Aceasta face ca el sa fie asociat luminii, soarelui, caldurii. Fiind o culoare vazuta cu usurinta intre alte nuante, este folosita la mesajele de avertizare. Banda galbena de avertizare ce marcheaza balizele din jurul unei constructii in lucru, a unei avarii etc. Pe un fundal negru este folosita pentru a crea un contrast foarte puternic.


Contact S.C. DOBIMANE CONF S.R.L:
-telefon Dl. Bibicu Nicolae: 0758090725

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu