vineri, 11 octombrie 2013

Un material textil, adesea folosit la plural, materiale textile sau doar textile (cuvânt originar din latinescul texere = a țese, a tricota), este un material flexibil, constând dintr-o rețea de fibre naturale, sintetice sau un amestec al acestora, care sunt toarse prin diferite procedee manuale sau mecanice. Textilele pot fi produse prin țesereîmpletireînodarecroșetare si prin presare.

Termenul textile se poate referi la
  • Fibrele textile folosite în țesătorii
  • Țesături sau stofe din care vor fi confecționate hainele
  • Textile ca produse finite ca de exemplu îmbrăcăminte.
  • După utilizare materialele textile se pot împărți în textile pentru uz casnic (în locuință), personal (îmbrăcăminte) și scop industrial.
Țesăturile din care se produc îmbrăcămintele trebuie să aibă anumite proprietăți printre care trebuie să fie termoizolatoare, să nu irite pielea etc.
În producția pe scară largă a țesăturilor în industria textilă se folosesc mașininile de țesut, care sunt urmașele modernizate ale războiului de țesut șifusului de tors folosit pentru împletirea firului din caier.
Țesăturile groase care necesită alte tehnici de producere sunt covoarele, catifeaua, postavul, abaua.
Textile sunt compuse după structură din stofe, tricotaje, țesături. Confecționarea hainelor constă din croire după măsură și coaserea împreună a bucăților textile croite anterior.
Contact S.C. DOBIMANE CONF S.R.L:
-telefon Dl. Bibicu Nicolae: 0758090725

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu