joi, 24 octombrie 2013

Si croitoria este o arta

 Munca de croitor sau croitoreasa reprezinta confectionarea de haine de toate felurile.
Un croitor sau o croitoreasa ia masurile clientilor, da sfaturi cu privire la hainele potrivite si la alte produse - masoara, croieste, taie si îmbina bucatile de îmbracaminte - pregateste tipare pe computer pentru tot felul de lucruri de îmbracaminte - ajusteaza, pregateste si întretine masinile de cusut de diferite tipuri - face jachete, pantaloni, haine, pardesie, costume, rochii, rochii de seara, compleuri, jachete de seara, costume si alte obiecte de acest fel - face sutiene, costume de baie, slipuri, bluze, camasi, fuste, manusi, pijamale, pulovare, jupe si lenjerie elastica - brodeaza diferite ornamente si aplicatii pe haine si pe lenjerie - face corturi turistice si medicale.
Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în ateliere de croitorie, în fabrici de îmbracaminte si acasa, într-un mediu cu efecte adverse minime, cu exceptia zgomotului.
Cele mai folosite echipamente sunt masinile de cusut, acele, ata, foarfeci, fiare de calcat si computere. Trebuie sa fiti îndemânatic.
De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala de calificare în domeniu, sa aveti simt estetic, inventivitate si creativitate, imaginatie în spatiu, rabdare, precizie, capacitatea de a lucra cu oamenii si o privire buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu