joi, 18 aprilie 2013

Cinci pași pentru evaluarea riscului


Aceasta nu este singura modalitate de a face o evaluare a riscurilor, există și alte metode care funcționează bine, în special pentru riscurile mai complexe și cu circumstanțe. Cu toate acestea, credem că această metodă este cea mai simplă pentru majoritatea organizațiilor.
Urmați aceşti cinci pași pentru evaluarea riscurilor:
  1. Identificarea pericolelor;
  2. Decide ce ar putea fi afectat  și cât de mult;
  3. Evalueza riscurile și decide cu privire la măsurile de precauție;
  4. Notati-va descoperirile și  puneti-le în aplicare;
  5. Revizuirea și actualizarea evaluarii,dacă este necesar.
Nu complicati procesul. În multe organizații, riscurile sunt bine cunoscute și măsurile de control necesare sunt ușor de aplicat. Probabil știți deja dacă, de exemplu, aveți angajați care deplasează încărcături grele și astfel ar putea afectat spatele lor, sau în cazul în care oamenii sunt in pericol să alunece sau să se împiedice. Dacă este așa, verificați dacă ați luat măsurile de precauție rezonabile pentru a evita rănirea.
Dacă aveți o organizație mică și sunteți sigur că înțelegeți ceea ce este necesar, se poate face evaluarea de catre conducatorul unitatii. Nu trebuie să fie un expert în sănătate și securitate.
Dacă lucrați într-o organizație mai mare, aţi putea cere un consilier de sănătate și de siguranță pentru a vă ajuta. Dacă nu sunteți sigur, primiţi ajutor de la cineva care este competent. În toate cazurile, trebuie să vă asigurați că vă implica personal sau pe reprezentanții d-stră în acest proces. Ei vor avea informații utile despre modul în care se face munca , care va face evaluarea dvs. de risc mai aprofundată și eficientă. Dar ţineţi minte, sunteți responsabil dacă evaluarea se efectuează în mod corespunzător.
Când va gândiţi la evaluarea risc, amintiți-vă:
  • un pericol este orice poate cauza prejudicii, cum ar fi produsele chimice, electrice, de lucru de la scări, un sertar deschis, etc;                                                                                                                                                    și
  • riscul este probabilitatea, mică sau mare, că cineva ar putea fi lezat de aceste și alte pericole, împreună cu o indicație de cât de gravă ar putea fi rău.

Cereti oferta S.C. DOBIMANE CONF S.R.L pe email sau la telefon 0758090725

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu